Beslenme Programları
Ketojenik Diyet
Karbonhidrat kaynağı sadece çiğ/haşlama sebzelerden oluşan, sağlıklı yağlardan zengin, kaliteli protein içeriğine sahip olan ketojenik
program özellikle nörolojik hastalıklarda uygulanan bir tedavi yöntemidir.
‼️Epilepsi nöbetlerini azaltır, bilişsel faaliyeti güçlendirir.
‼️Kan şekerinin dengeye gelmesinde oldukça etkilidir. Yağların keton cisimciklerine parçalanmasını; parçalanan yağ hücrelerinin
ter ve idrar ile vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Vücut ketoasidoza girer. Ve bunun yansıması ilk 4 gün halsizlik, baş ağrısı, uyku hali, tatlı isteği, açlık, enerji düşüklüğü, ağızda acı tat, idrarda ve tükürükte aseton kokusu olsa da 4. günden sonra artık olumlu yansımaları gözlemleriz.
📌Konsantrasyon güçlüğü yaratan beyin sisinde azalma.
📌Sabah erken saatlerde zorlanmadan uyanma.
📌Mide ve bağırsak şikayetlerinde azalma.
📌Dışkıda tam boşaltım hissi.
📌Doygunluk.
📌Kan şekerinde denge gibi tüm olumlu gelişmeler ‘’tam iyilik halini’’ bizlere sunar.
Bilinçsiz yapılan programlar kas kaybına sebep olabilir. Ketojenik program ile ciddi yağ kaybı+hareketle desteklendiğinde kas kazancı sağlarız.
Özellikle insülin direncinde veya yoyo döneminde kiloyu kırmak adına etkisi büyük olan bu program doğru uygulandığında bel çevresinde istediğimiz düşüşü bize sağlar.


Kilo Alma - Kilo Verme
Kişiye özel oluşturulan sağlıklı beslenme programı ile yağ, kas ve su dengesini göz önünde bulundurarak kilo alma veya kilo verme hedefli gitmek bu süreçte istenilen kiloya ulaşıp koruma programı ile beslenmenin hayat tarzı haline getirilmesi.
Diyabet
Tip 1- Tip2 diyabetli bireyde öncelikle kan tahliline göre birey bazında değerlendirme yapıp kişinin hayat düzenine uygun beslenme programını oluşturmak kan şekerindeki regülasyonu sağladıktan sonra programın hayat boyu devamlılığını sağlamak.


İnsülin Direnci
Hba1c ve HomaIR değerlerindeki yükseklik göz önünde bulundurularak insülin direncine yönelik beslenme programının oluşturulması bu programda amaç kişinin diyabet tablosunu önlemektir. Program ile birlikte aktivite planlamasının yapılması bir süre sonra bu değerlerdeki azalışı sağlayacaktır.
Tiroid Fonksiyon Bozuklukları
Haşimato, hipotiroidi, guatr gibi tiroid fonksiyon bozuklukları vücut metabolizmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Beslenme ile yakından ilişkili olan bu hastalıklar gluten ve laktoz eliminasyonu ile metabolizmada olumlu sonuçlar yaratabilir. Kan tahliline göre oluşturulan programlar uzun soluklu uygulanmalıdır.


Diğer Otoimmün Hastalıklar
IBS, SIBO, sızdıran bağırsak sendorumu, MS, Sedef gibi bağırsak mukozası ile yakından ilişkili olan otoimmün hastalıklar için oluşturulan eliminasyon programı ile kilo kaybı yaşanır. Amaç kilo kaybından ziyade bu hastalıklarda gözlenen ağır semptomları ortadan kaldırmaktır.